Ben je nieuwsgierig naar padel? Heb je padel al eens gespeeld? Of ben je al gevorderd en klaar voor meer strategische en tactische inzichten? Padeltrainingen bieden je de uitgelezen mogelijkheid op alle speelniveaus je sterkte te verbeteren! Trainingen zijn zowel voor jeugd- als seniorleden van UTV en worden verzorgd door Rob Jaspers en Henri Bosman. Het brengt padel op een hoger niveau binnen UTV.

Trainingen voor padelspelers van UTV die competitie spelen en/of al gevorderd zijn, worden verzorgd door Rob Jaspers. Hij is een ervaren padeltrainer/speler, die sinds 2009 padel speelt, nadat hij met de sport in Spanje in aanraking kwam. Hij gaat nog regelmatig naar Spanje om daar trainingen/clinics te volgen en toernooien te spelen. Rob heeft de cursus ‘Padelinstructor’ van de Nederlandse Padelbond gevolgd en is daarmee een gecertificeerd padeltrainer. Ook speelt hij in de selectie van het Nederlands team 45+ en verzorgt de opleiding van tennisleraren die padeltraining op hun club willen geven.

Verder worden er in overleg met Henri en Rob trainingen georganiseerd voor diegenen die nog geen competitie spelen en/of gevorderd zijn. Kortom, voor iedereen bij UTV die het padel spel (beter) willen gaan spelen en/of training willen hebben. De trainingen die zij geven, duren circa 1 uur (incl. inspelen) en bestaan uit:
– warming-up en techniek van een bepaalde slag.
– tactische oefeningen om een specifieke spelsituatie na te spelen waarbij de behandelde slagtechniek terugkomt. Het doel is om cursisten na te laten denken over de mogelijkheden die ze hebben om de situatie in hun voordeel om te zetten door de verschillende opties te behandelen. Zowel aanvallende als verdedigend. Afhankelijk van het (technische) niveau van de groep worden de tactische mogelijkheden aangepast.
– partijvorm met opdracht en aanwijzingen, afsluiting met korte feedback.
– de groepsgrootte is 4 personen per training. Voor de trainingen wordt één baan geblokkeerd. Inschrijving kan individueel en als groep, bijvoorbeeld een competitieteam of vriendengroep.

Voor meer informatie: padelutv@gmail.com